Chai / Chiya

Kardemummasta on suurta hyötyä terveydelle. Se esim. helpottaa vatsakramppeja, stimuloi ruoansulatusta, vähentää kaasua ja on tehokas hengityksen raikaste. Antioksidanttinen vaikutus teessä käytettynä sanotaan olevan yli 20 vihanneksella ja hedelmällä. Tutkimus on osoittanut, että kardemumma sisältää antioksidanttisia ominaisuuksia ja voi palauttaa normaalin glutathione-tason.

Elachi chai- Kardemummatee on paksua ja värisävyltään kullanruskeaa maultaan aromaattisen makeaa.

Ainekset (2 kuppia):

  • 1/2 kupillista vettä
  • 2 ½ kupillista maitoa (voit käyttää rasvatonta maitoa)
  • 2-3 kpl vihreitä kardemumman siemeniä
  • 2 tl sokeria
  • 2 teelehteä (ei-tuoksuva)

Keitä ensiksi vesi teräs- tai teflonkattilassa. Lisää kardemumman siemenet ja teelehdet ja hauduta hetki. Lisää maito, sokeri ja keitä kunnes haluttu väri on saatu. Kun ihana tuoksu tulee, tee on valmista. Älä keitä liian paljon, ettei teestä tule liian karvasta. Peitä ja anna sen levätä minuutti. Siivilöi tee kuppeihin kuumana.

Huom: Maidon ja veden määrä voi vaihdella henkilökohtaisien mieltymyksien mukaan. Jos haluat siitä maitomaisempaa, lisää maidon määrää ja vähennä veden määrää. Jos haluat vähemmän maitomaista, vähennä maitoa ja lisää veden määrää.

Tarjoile ritarien (Pakodas) tai leivonnaisien kanssa

Elachi Chai – Kardemummatee

Valmisteluaika: 3 minuttia

Keittoaika: 5 minuttia

Annoksia: 2 kuppia teetä

Tärkeimmät Ainekset:

teelehdet

kardemumma